Resevarningar

 

Resevarningar som inte hamnar på nyhetssidan finns att läsa om här eller på det aktuella landet under länken "Länder". Vi tar gärna emot tips från er resenärer om det är något som ni tycker borde finnas på myggfeber.se eller under ett specifikt land.

 

Omständigheter som ni själva råkat ut för eller allvarliga händelser som påverkar eller kan påverka den personliga säkerheten är alltid viktigt för oss att belysa. Extra viktiga nyheter eller omständigheter kring säkerhet som vi bedömer kan tjäna ett allmänintresse kan vi även välja att informera övriga medier i landet om.

 
 

Senaste varningarna!

Högriskländerna 2015
Läs mer på Aftonbladet följ denna länk.

 

Dödlig sprit i Indonesien

Två svenskar har de senaste åren avlidit efter att ha druckit sprit innehållande metanol. Hittills under år 2012 har 50 dödsfall inträffat av metanolförgiftning. Små mängder krävs för att bli sjuk. Redan en liten mängd som en centiliter kan ge ögonskador och en deciliter kan innebära dödsfall. Dödsfallen av de båda svenskarna inträffade i sydöstra Indonesien på paradisön Gili Trawangan. Svensken drack drinken mojito på den välkända baren Sama Sama (rekommenderas av Lonely Planet) och ett dygn senare avled han den andra svensken dog av arraksbrännvin. Arraksbrännvin och annan lokalt producerad sprit utgör en stor risk i hela området som på öarna Lombok och Bali. Försiktighet bör tas i hela Indonesien.

 

Besök gärna facebooksidan "A Drink To Die from" vilken innehåller en samlad information om de olika dödsfallen. Sidan hittas här! Bloggen "A Drink To Die from" finns på denna länk.