Packlista Flygresor

 

Det du har i handbagaget är det enda du kan veta helt säkert kommer fram med dig. Packa därför i första hand sådant du inte klarar dig utan samt värdesaker och mer ömtåliga saker.


Pass eller nationellt ID kort (endast för resor inom Schengen)

Visum

Flygbiljett

Kopia på pass och biljetter i både handbagage och resväska

Pengar Mobiltelefon + laddare Adapter

Kontokort

Hotellvoucher

Lokal valuta

Internationellt körkort

Vaccinationskort Mediciner (om receptbelagd: ta med receptet)

Europeiska sjukförsäkringskortet (Som ger dig rätt till sjukvård i andra EU/EES länder)

Namn och telefon nr till närmaste anhöriga Lista med viktiga telefonnummer (ambassad, försäkringsbolag, bank, researrangör mfl.)

Kamera Necessär (reseförpackningar med hygienartiklar för att klara sig i ett par dagar om bagaget försvinner)

Guidebok och kartor

Ombyte av kläder Mp3 eller dylikt Nackkudde Ögonmask

Desinficerande våtservetter Alcogel, handesinfektion

Näsdroppar Ögondroppar

Stödstrumpor / kompressionsstrumpor (för att förebygga blodproppar) Öronproppar Något att läsa Schal att använda som filt eller huvudkudde. Solglasögon/ Glasögon (ett extra par)Att tänka på

 

 

Standardmått inom EU för kabinväskor 56x45x25cm. De flesta flygbolag tillåter att man checkar in 20 kg bagage, och 5 kg i handbagage. Detta skiljer sig mellan olika flygbolag och olika destinationer. För säkerhet skull, kontrollera med just ditt flygbolag vilka mått och vilken vikt som gäller.
Vätskor som du har med dig i handbagaget måste förvaras i flaska, burk eller tub och får rymma högst 100 gram eller 1 dl.

 

Alla vätskor ska förvaras i en en- liters plastpåse som ska gå att stänga utan problem. Receptbelagda mediciner får tas med i så stor mängd så det räcker resan ut. Tillåtna vätskor i handbagaget som du får ha utöver det som packas i en- liters plastpåsen. Barnmat, Dietmat, Linsvätska, Medicin (receptfri medicin bör tas med i mindre förpackningar). Läs mer om vätskor i handbagaget här hos Transportstyrelsen.

 

Du kan läsa mer på www.lfv.se