Tunisien

 

Huvudstad: Tunis

Folkmängd: 10,1 miljoner

Statsskick: Republik

Språk: Arabiska, till viss del franska

Landsnummer: +216

Polis/ambulans nr: 197

Yta: 164 000 km²

Religion: Islam

Valuta: Tunisisk Dinar

 

Officiell hemsida för turism:

www.tourismtunisia.com

 

Tunisiens Ambassad i Sverige

Narvavägen 32, Stockholm

Tel nr. 08-545 855 20

 

Svenska Ambassaden i Tunisien

 

 

För inresa till Tunisien krävs ett giltigt pass minst 3 månader. Vid resa över 3 månader behövs ett visum. HIV-test är ej nödvändigt.

 

Naturkatastrofer:

 

I södra delen av Tunisien råder ökenklimat och i norr övergår det till Medelhavsklimat med milda, regniga vintrar och heta, torra somrar. Det kan förekomma längre perioder av torka.

 

Säkerhet:

 

Tunisien är generellt sett ett tryggt land med hög säkerhet. På turisttäta platser med mycket trängsel bör du ändå hålla uppsikt över dina värdesaker då stölder förekommer. Detta gäller även på stranden. Våld mot turister är väldigt sällsynt men kan inträffa, undvik därför att på kvällar gå genom områden som är dåligt upplysta.Utanför Tunis är sjukvården ganska bristfällig.

 

Se upp för de "hjälpsamma" män som ofta söker upp dig. De försöker ofta lura in dig i olika affärer, då de får provision om du köper något. I efterhand kan de också kräva pengar av dig för att ha varit din guide.

Som turist bör man respektera Tunisiens klädkoder genom att inte gå runt i bar överkropp annat än på stranden. Är du kvinna bör du täcka axlarna och inte bära kjolar som är kortare än till knäna. Tänk på att inte vara onykter utanför turistanläggningarna, eftersom de flesta tunisier inte dricker alkohol.

 

Hälsa:

 

Resenären bör i god tid innan en resa kontakta en vaccinationsklinik för att rådgöra om eventuell förebyggande behandling. Vid resor till tropiska resemål är grundskyddet särskilt viktigt men även inför resor till flera andra destinationer. Läs mer under länken "Sjukdomar" som finns på startsidan om förebyggande åtgärder och behandlingar vid destinationer där risk för allvarliga sjukdomar kan vara möjlig.

 

De vanligaste dödsorsakerna för resenärer oavsett land:

 

• Trafikolyckor är den ledande dödsorsaken för turister upp till 55 år.

• Andra faktorer är drunkningsolyckor, flygkrascher, mord och brand.

• Hjärtattacker är den ledande dödsorsaken för turister äldre än 55.

• 1 % av turisternas dödsfall beror på infektioner.

 

 

Resenärer rekommenderas alltid att se över sitt försäkringsskydd inför resan.

 

För en mer precis och dagsaktuell information om sjukdomar och annat ber vi er att undersöka läget under rubriken "länkar" på startsidan som avser "hälsa & riskinformation".


GPS
WGS84: N 33° 53.215', E 9° 32.2499'
Decimal: 33.8869, 9.5375

Här får du information om väder, trafik, vägbeskrivningar, webbkameror och möjlighet att se på foton.

 

Följ denna länk och tryck sedan på ikonen i det högra hörnet och välj ditt intresseområde.