Tanzania

 

Huvudstad: Dodoma

Folkmängd: 40,2 miljoner

Statsskick: Republik

Språk: Engelska och swahili

Landsnummer: +255
Polis/ambulans nr: 112/999

Yta: 945 090 km²

Religion: majoriteten kristna eller muslimer

Valuta: tanzanisk shilling

 

Officiell hemsida för turism:

http://tanzaniatouristboard.com

 

Tanzanias Ambassad i Sverige

Näsby Allé 6, 183 55 Täby

Tel nr.08-732 24 30

 

Svenska Ambassaden i Tanzania

Mirambo Street/Garden Avenue Dar es Salaam

Tel nr.+255-22-21 965 00

 

För inresa till Tanzania krävs ett giltigt pass minst 6 månader. Vid inresa till Tanzania behövs ett visum. HIV-test är ej nödvändigt.

 

 

Vanligaste naturkatastroferna:

 

Klimatet är varierande, från tropiskt längs kusten till tempererat i bergsområdena. Det blir översvämningar under regntiden. Längre torrperioder förekommer.

 

Säkerhet:

 

Ambassaden vill uppmana besökare i landet att iaktta allmän försiktighet vad gäller trafiksituationen, hälsoriskerna, kriminaliteten samt de säkerhetshot som ibland riktas mot västerländska mål i Östafrika.

Vissa oroligheter har förekommit inför för valet 2010, och man kan inte utesluta att fler händelser av detta slag kommer att inträffa framöver. Besökare på Zanzibar bör undvika demonstrationer och hålla sig informerade om händelseutvecklingen.

 

Mycket stor försiktighet bör iakttas i trafiken. Trafiken präglas av höga hastigheter och omdömeslös körning. Lastbilar och bussar håller höga hastigheter och har ofta dåliga bromsar. Svåra olyckor med flera dödsoffer förekommer ofta. Man bör undvika i bilkörning på natten. Kriminaliteten har ökat något de senaste åren. Rån, inbrott och stölder samt sexuellt antastande förekommer. Man bör undvika ensliga platser som öde stränder, bakgator och folktomma platser, speciellt på natten. Som turist bör man också undvika att exponera värdesaker som kameror, mobiltelefoner och pengar.

 

Sjukvårdskapaciteten är begränsad i Tanzania, Malaria och HIV/AIDS är vanligt förekommande. Se över ditt vaccinationsskydd och ta malariaprofylax inför och under din vistelse i landet. Att använda myggnät och myggstift är också att rekommendera.

 

Hälsa:

 

Resenären bör i god tid innan en resa kontakta en vaccinationsklinik för att rådgöra om eventuell förebyggande behandling. Vid resor till tropiska resemål är grundskyddet särskilt viktigt men även inför resor till flera andra destinationer. Läs mer under länken "Sjukdomar" som finns på startsidan om förebyggande åtgärder och behandlingar vid destinationer där risk för allvarliga sjukdomar kan vara möjlig.

 

 

De vanligaste dödsorsakerna för resenärer oavsett land:

 

• Trafikolyckor är den ledande dödsorsaken för turister upp till 55 år.

• Andra faktorer är drunkningsolyckor, flygkrascher, mord och brand.

• Hjärtattacker är den ledande dödsorsaken för turister äldre än 55.

• 1 % av turisternas dödsfall beror på infektioner.

 

 

Resenärer rekommenderas alltid att se över sitt försäkringsskydd inför resan.

 

För en mer precis och dagsaktuell information om sjukdomar och annat ber vi er att undersöka läget under rubriken "länkar" på startsidan som avser "hälsa & riskinformation".


GPS
WGS84: S 6° 22.1417', E 34° 53.3293'
Decimal: -6.369, 34.8888

Här får du information om väder, trafik, vägbeskrivningar, webbkameror och möjlighet att se på foton.

 

Följ denna länk och tryck sedan på ikonen i det högra hörnet och välj ditt intresseområde.