RESESÄKERHET INFÖR UTLANDSRESAN

Utlandsresor är oftast förknippat med positiva upplevelser, men allt kan snabbt förändras. Tusentals resenärer drabbas av sjukdomar. Flera blir utsatta för kriminalitet, trafikolyckor och naturkatastrofer. De flesta riskerna kan förebyggas och den bästa livförsäkringen är information inför resan.

Vi har sedan 2008 förmedlat information och råd för att göra resandet mer säkert.

Syftet med myggfeber.se är att sprida aktuella nyheter och kunskaper om att förebygga risker i samband med utlandsresor. Varje år flyger två miljarder resenärer runt jordklotet. Vi informeras i medier  med rubriker som risk för pandemier,  virussjukdomar, denguefeber, malaria, dödliga maneter med mera.

Medias påverkan på oss är stor men resenären behöver bilda sig en egen uppfattning om eventuella risker. Den största allvarliga risken är dock att drabbas av en trafikolycka och det vanligaste problemet är magproblem. 

Informationen och de råd som ges används på Ert eget ansvar. Vi tar inget ansvar för innehållet utan ni gör er egen bedömning om ni följer informationen och de råd som ges.

Vi tar gärna emot tips och konstruktiva synpunkter från er resenärer om det är något som ni tycker borde finnas på myggfeber.se som skulle göra sajten bättre. Omständigheter som ni själva råkat ut för eller allvarliga händelser som påverkar eller kan påverka den personliga säkerheten är alltid viktigt för oss att belysa.

Citera oss gärna men ange källan: myggfeber.se

​Kontakta oss här.